Publiclir
Antal registrerade medlemmar just nu: 0 stycken, är du inte medlem? Bli det gratis här

Karriär genom Svenska Gamers

Karriär genom Svenska Gamers

Svenska Gamers Spelförening har funnits sedan 2012 och det finns en rad olika personer som tagit stora framsteg både på ett personligt och professionellt plan, bara geonm sitt ideella arbete inom Svenska Gamers. Allt från admins som blivit cupadmins och senare anställda som esport domare, hobbyutvecklare som fått heltidsjobb genom arbete man utfört åt föreningen till kommentatorer som gått från helt oerfarna till att jobba heltid inom e-sport. Nedan är ett urval av personer som tagit ett intresse och passion, utvecklat det under sin tid i Svenska Gamers och skapat en bra referens och kontaktnät för framtida jobb.

Jesper "kreativ" Sedendahl

Jesper var en av dom få som ansökte om att bli kommentator på Publiclir, han hade vid tiden (2014) ingen tidigare erfarenhet av att kommentera esport men hade ett stort intresse och stora ambitioner om att bli en framstående kommentator. Efter att ha kommenterat ett x antal av Publiclirs egna turneringar behövde en partner (QPAD) hjälp att hitta kommentatorer till ett nytt projekt dom kallade King of Nordic, Jesper blev skickad till studion för att testa och fick efter hårt arbete en heltidsanställning på ESEN Studio och samtidigt en dröm som blev verklighet. Jesper har sedan dess medverkat i Digitality X, SVT Esport, Elitserien CS:GO & Blast Pro Series.

Jag är tacksam för att Publiclir var öppen med att ta en in kommentator utan någon typ av erfarenhet som mig, att dom chansade på att ta en en kille dom aldrig hört om tidigare för att jag "ville testa" är roligt. Genom dom så fick jag chansen i vad som idag är "King of Nordic" och även fått fastanställning med 6 år av erfarenhet som kommentator - Jesper "kreativ" Sedendahl

Har du också en dröm om att jobba som kommentator inom e-sport? Ta vägen in i branschen genom Publiclir, sök till att bli vår nästa kommentator, läs mer om det under "Publiclir" -> "Lediga Tjänster" i huvudmenyn.

Dennis "DOS" Olsson-Sundell

Dennis ansökte från början till att bli speladmin på Svenska Gamers, han visade fram fötterna genom att ta ansvar och ansökte sedan om att bli cupadmin, efter att ha varit ansvarig både för en rad turneringar som domare samt några fysiska evenemang med Svenska Gamers så blev han utlånad till DreamHack för att jobba med vissa av deras evenemang, bland annat deras Masters. Efter sina uppdrag på Svenska Gamers och DreamHack så fick Dennis sin dröm uppfylld genom en heltidstjänst som domare på G:Loot, ett företag med miljardbelopp i riskkapital.

Jag började som en helt vanlig spelare på Publiclir (Svenska Gamers. reds. anm.) och klättrade från att bli en spel admin till att vara turneringsansvarig på Publiclir genom att visa stort intresse och och vilja att jobba mig upp i rankerna.
Genom att jobba med Publiclir så fick jag erbjudande att jobba med både DreamHack Masters & Fragbite som tillslut ledde till min nuvarande fast anställning hos Gloot.  - Dennis "DOS" Olsson-Sundell

Är du också intresserad av att arrangera turneringar och evenemang? Ta vägen in i e-sport genom Publiclir, läs mer och ansök till att bli cupadmins under "Publiclir" -> "Lediga Tjänster" i huvudmenyn.

Robin "voltie" Takac

Mikael "zaty" Malmgren

Anton "ANTONIUM" Larsson

Alexander "SeatloN" Nilsson

Amr "amr" Al-Hamadi