Swedish Host
Stäng
Xtrify Swedishhost Admax Oddwolf Sticker App
JUST NU PÅ PUBLICLIR
49177 registrerade medlemmar.

Nya historiska spelmiljöer i framtiden

Publicerad 29 Januari 2019 av Broiler

Nya historiska spelmiljöer i framtiden

 

När det kommer till spel är antalet teman och miljöer oändliga. Tittar vi tillbaka i datorspelens historia hittar vi spelutvecklare som har skapat världar som utspelar sig i vilda västern, på medeltiden och vikingatiden. Det finns spel som utspelar sig under historiska strider och det finns spel som utspelar sig i viktorianska London. Det är få tidsepokrar som inte har porträtterats i spel – vare sig de är korrekta eller inte. Som de flesta, förhoppningsvis, vet utkämpades det inga slag mot zombier under andra världskriget som det gör i Call of Duty: WWII.("Call of Duty" (CC BY 2.0) av Smith190.)


Postapokalyps framför dåtiden

Men på senare år har de historiska miljöerna fått ge rum för flera spelutvecklares framtidsversioner, eller hur de tror att framtiden kan se ut.  Man har sett en större användning av postapokalyptiska framtidsmiljöer, bland annat i spelserier som Metro, varav de tredje spelet Exodus kommer att släppas till våren. Sci-fi-spel som utspelar i på andra planeter och i rymden tillhör givetvis också framtidsgenren. Däremot kan man ibland se att utvecklarna har hämtat inspiration från historien för att skapa dessa ”nya” världar och miljöer. 


Tittar man på spelen som kommer att komma under 2019 är det flera speltitlar som utspelar sig i framtiden. Förutom Exodus, som utspelar sig utanför postapokalyptiska Moskva, kommer spel som Days Gone, Dying Light 2 och Rage 2. Spelåret kommer sedan att avslutas med Star Wars Jedi: Fallen Order. Men enligt vissa fans faller inte Star Wars-spelen inom genren framtidsspel. Berättelserna utspelar sig ju som de flesta vet ”… för länge sedan, i en galax långt borta”.


Historiska teman dominerar

Spelåret 2019 kommer däremot inte att domineras av spel som utspelar sig i framtiden. Tvärtom kommer det att komma ett stort antal spel som utspelar sig under olika tidsepokrar. Det planeras även för ytterligare historiska spel under kommande år. Redan nu arbetar man på ett nytt Assassin’s Creed som kommer att släppas 2020. Origins och Odyssey kommer då att få sällskap av ett spel som uppges heta Adder. Spelet kommer att utspela sig i Italien och karaktärerna Bayek och Aya ska vara tillbaka. ("Vigilant in Venice" (CC BY-SA 2.0) av marvelousRoland.)


Samtidigt är det inte bara en spelgenre som utspelar sig i svunna tider. Oavsett som det är skräckspel, actionfyllda äventyrsspel eller krigsspel med förstapersonskjutare finns det speltitlar som utspelar sig i allt från antikens Grekland till USA på 1950-talet. Även enklare spel har använt historiska miljöer. Det finns pusselspel för mobilen, som Cradle of Persia och Brickshooter Egypt, som har hämtat inspiration från svunna konungariken. Online casino leverantörer som NeoGames och NetEnt har utvecklat spelautomater som Sphinx, Vikings och Reel Bandits, vilka utspelar sig genom olika tidsepoker och i olika delar av världen. Och spel som utspelar tillbaka i tiden fortsätter att efterfrågas. 


Historiska spel 2019

Trots efterlängtade postapokalyptiska speltitlar kommer det att släppas flera spel som utspelar sig x-antal hundra år tillbaka i tiden. I februari kommer spelet Anno 1800 att släppas, i vilket man ska bygga städer och utkämpa strategiska strider. I mars kommer Assassin’s Creed III remasterd och spelare kommer återigen att återvända till det amerikanska inbördeskriget. 

Ytterligare spel kommer att släppas, varav vissa inte har fått några lanseringsdatum ännu. Någon gång under året kommer A Plague Tale: Innocence. Spelet utspelar sig under hundraårskriget och följer berättelsen om ett syskonpar som gör allt för att överleva. Spelet kommer att släppas till PC, PS4 och Xbox One. Det kommer också att komma ett nytt piratspel. I Skull & Bones, som sägs vara inspirerat av AC IV: Black Flag, kommer man att anta rollen som piratkapten och påbörjar sin väg mot att bli härskare över de sju haven. Enligt uppgifter ska man ha lagt ned mycket arbete på att få de olika skeppen historiskt korrekta. Andra spel som kommer att släppas någon gång under året är Babylon’s Fall och Ancestors: The Humankind Odyssey – som utspelar sig långt innan den moderna historian började. ("《碧血狂殺2R星母公司自信" (Public Domain) av steamXO.)


Man räknar även med att spel som släpptes under den senare hälften av 2018 kommer fortsätta att spelas under våren. Red Dead Redemption 2, som släpptes i oktober, har fått lika goda recensioner som sin föregångare. Spelet utspelar sig tolv år innan det första spelet, i den påhittade staten New Hanover. Arthur Morgan och Van der Linde-gänget gör allt de kan för att överleva i den hårda, men spännande vilda västern, som trots att det är 2019 fortsätter att fascinera många av oss.