Swedish Host
Stäng
Xtrify Swedishhost Admax Oddwolf Sticker App
JUST NU PÅ PUBLICLIR
48006 registrerade medlemmar.

CS:GO Betting Guide

Publicerad 29 Juni 2018 av Broiler

CS:GO Betting Guide

När man idag pratar om sportsbetting så går inte längre tankarna till endast fotboll och hockey, utan även till kategorin Esport. Att betta på Esport är större än någonsin och intresset fortsätter att växa så det knakar världen över. Inte så konstigt med tanke på att spelutbudet hela tiden ökar samtidigt som esport är något som är tillgängligt för precis alla. 


Picture source: Gadgets 360


Men vilken typ av Esport är mest populär hos oss svenskar egentligen? När det kommer till bettingfavoriten i Sverige så kammar spelet CS:GO hem förstaplatsen. Counter-Strike: Global Offensive är ett FPS (First-person Shooter) spel som släpptes i Sverige år 2012. Det har sedan dess vuxit sig till toppen som ett av de mest populära spel i Sverige inom sin genre. 


Att spelets popularitet har bidragit till en enorm utveckling inom betting på CS:GO är nog ingen hårdknäckt tankenöt, men det finns även ett flertal andra faktorer som bidragit till att spelet har hamnat på betting toppen. En av de orsaker som anses vara störst är CS Lounge och skinsen. I CS:GO kan du som spelare köpa skins eller få dessa under spelets gång. Dina skins kan du sedan betta med i CS Lounge. Att betta med skins har sedan utvecklats vidare och idag kan du hos flera olika aktörer växla in dina skins för att betta med och ha chans till vinst i form av riktiga pengar.

För de som inte spelar CS:GO allt för seriöst själva men ändå har ett intresse i att följa de stora spelarna och matcherna så finns det ett flertal stora turneringar att följa. Några av de mest uppskattade är Dreamhack, ESL Pro Leauge och KoN (King of Nordics). Flera av dessa matcher erbjuder spel i form av vanlig betting där du kan satsa och vinna pengar på olika matcher i Counter-Strike hos olika spelbolag. Och precis som i all annan typ av spel med pengar så brukar dessa spelsidor även erbjuda olika sorters bonusar. Tänk dock på att alltid hålla dig uppdaterad om hur dessa fungerar, så att du vet vad du kan förvänta dig av din bonus. Olika sajter kan ha olika villkor.Picture source: World 3 Gaming

Att betta på CS:GO är mer än att bara lyckas gissa rätt på vilket lag som vinner. Det finns en hel mängd med olika spelalternativ att välja mellan. Nedan tar vi upp de allra vanligaste.

Match betting (1x2) - Klassikern där man väljer det lag som man tror kommer att vinna matchen. Men du kan även satsa pengar på att matchen blir oavgjord. Denna spelform är det mest uppskattade vilket antagligen beror på att reglerna är väldigt enkla, det går snabbt att lägga sitt bett och matchen blir genast mycket mer spännande för den som lagt sitt bett.

Vilket lag når till final - I denna spelform så lägger du ditt bett på det lag som du tror kommer att nå till final. Det spelar sedan ingen roll om det lag du satsat pengar på kommer att vinna finalmatchen eller inte, går laget du satsat på till final så har du kammat hem ditt bett.

Live Odds - Det bästa alternativet för dig som gillar att betta under spelets gång. Här kan du satsa på flera olika händelser och utfall samtidigt som matchen pågår. Beroende på vad som sker i matchen så kommer oddsen hela tiden att ändras, så det gäller att hänga med ordentligt i matchen gång när man bettar live.

Gruppspelsvinnare - Ett av de mest populära spelalternativen på grund av det stora antal matcher det går att betta på. Oftast så finns det redan ett gäng lag som redan är stora favoriter och som de flesta kommer att lägga sina bett på. Dock så är det ”best of ” som gäller på dessa matcher vilket flera gånger har resulterat i att mindre tippade lag kammar hem en seger.Picture source: Planet Mobile Home


Oavsett vilket spelform du väljer så är det alltid en smart ide att ha koll på de lag som ska spela. Att kunna gissa vilket lag eller spelare som kommer att vinna är en konst i sig och ju mer påläst du är desto större är sannolikheten att du vinner.
En smart strategi är att se över lagens tidigare matcher för att ta reda på respektive lags starka och svaga sidor. Bara för att ena laget har vunnit flest matcher så betyder det inte att de kommer att vinna igen. Laget de möter kanske använder sig av en helt annan strategi än lag som de tidigare har mött. Ett annat tips är att hålla koll på kartorna. Hur bra ett lag är kan variera kraftigt mellan olika kartor. Glöm inte heller bort att betta ska bara roligt. Spela endast för pengar du har råd att förlora.