Swedish Host
Stäng
Xtrify Swedishhost Admax Oddwolf Sticker App
JUST NU PÅ PUBLICLIR
47909 registrerade medlemmar.

Tips på bra TV-spelsfilmer

Publicerad 1 Juni 2018 av Broiler

Tips på bra TV-spelsfilmer

 

Visst blir man påmind om rejäl magknip när det pratas högt om filmer som är baserade på TV-spel. Ett slaget i buken som genast kommer upp till ytan är “Assassin’s Creed”, med Michael Fassbender i rollen som den väggklättrande akrobaten. En annan tarmvridrare är “Warcraft”, Duncan Jones film från 2016 som får “Max Payne” att framstå som en perfekt adaption. Hade den inte varit baserad på det kanske mest episka datorspelet någonsin skulle väl inte världen stött upp “Warcraft”, men så är ju faktiskt fallet. Allt hopp för TV-spelsgenren är däremot inte kört. Här är tre filmer som utmärkt klarade att gå över bäcken, från spel till film.Silent Hill (2006)

 

Regi: Christophe Gans
Med: Radha Mitchell, Sean Bean, Laurie Holden

 

Har du redan glömt Christophe Gans ångestladdade skräckis “Silent Hill”? Se då om den! Filmen fick kritik för att inte ha fokuserat tillräckligt på att få ihop ett bra händelseförlopp. Men ibland är det lika viktigt hur du berättar. Det här är en film som fokuserar mycket på atmosfär och stämning. Det är obehagligt och som guldkant har vi några ruskigt starka skräckögonblick. Birollskungen Sean Bean är med och griper tag i en med sin prestation. Oavsett om du letar ihjäl dig på Discshop eller har möjlighet att streama film gratis måste du få tag på denna film. Underskattad!


Resident Evil (2002)

 

Regi: Paul W.S. Anderson
Med: Milla Jovovich, Joseph May, Jaymes Butler

 

Det här exemplet på bra TV-spelsfilmer har du kanske tröttnat på, men “Resident Evil” är en modern klassiker, som inte bara gav zombiegenren ett nytt tak, utan också öppnade för en av de längst gående filmserierna någonsin. Om du tittar på scenen när de utsatta hjältarna är inlåsta i ett rum och ska undvika luriga vågor med dödlig laser känns det inte konstigt att originalfilmen gjorde succé. Sagan sägs vara slut, men går det verkligen att tro på det?

 


Tomb Raider (2018)

 

Regi: Roar Urthaug
Med: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins

 

Den hittills bästa TV-spelsfilmen. Det framgångsrika receptet fanns redan i filmatiseringen med Angelina Jolie. En stark kvinnlig huvudkaraktär, en Indiana Jones-signerad djungel och action-driven plot. Men det var två filmer som trots sin potential inte riktigt ville lyfta. Berodde det på manus? På regi? Förmodligen både och. Men 17 år senare skulle en skandinavisk duo göra Lara Croft rättvisa på vita duken. Den norske regissören Roar Uthaug och svenska superstjärnan Alicia Vikander ger berättelsen om Lara Croft stark dynamik. En nyanserad hjältinna, äventyrsmatiné och vass antagonist gör “Tomb Raider” till den mest lyckade TV-spelsfilmen.