Swedish Host
Stäng
Xtrify Swedishhost Admax Oddwolf Sticker App
JUST NU PÅ PUBLICLIR
49736 registrerade medlemmar.

Anmälan till Gymnasieligan HT19 är nu öppen! Kval Torsdag & Söndag!

Publicerad 6 September 2019 av Broiler i kategorin Tävlingar  • 
Gymnasieligan i e-sport är tillbaka, nu med Högskolan i Halmstad som partner!

Efter vårterminens upplaga som blev en succé, så är vi nu tillbaka med mer priser & bättre förutsättningar för lagen som kvalar sig vidare till höstterminens finaler. Finalerna kommer spelas 3-4e Oktober på Högskolan i Halmstad och i samband med deras e-sportdag. Finalen kommer spelas på stora scenen under 4e Oktober.

Precis som föregående upplaga är fokuset på CS:GO och 8 stycken lag kommer kvalas fram från två olika kvaltillfällen. Första kvalet arrangeras nu på Torsdag 12/9 19:00 & andra kvalet Söndag 15/9 16:00. Det är OK att delta i båda kvalen.

Det är enkelt att vara med!
- Sätt ihop ett lag.
- Det är gratis att delta.
- Alla i laget måste gå i 8:an, 9:an eller gymnasiet.
- Minst tre i laget måste gå i samma  gymnasieskola. Vinner laget så är det denna skola som får "skolpengen".
- Alla spelare måste ha en spelarlicens från e-sportsförbundet SESF (har du ingen kan man skaffa en enkelt och gratis på https://licens.sesf.se/register)
- Hur du anmäler dig ser du på cupsidan & längst ner i nyhetenDe 8 bästa lagen från onlinekvalen
- De 8 bästa lagen garanteras plats i finaltävlingarna i Halmstad
- De vinnande laget från respektive kval får nästan allt betalt!
- De 6 lag som tog sig till semifinal i kvalen får två nätter på hotell, hotellfrukost, inträde, t-shirt samt presentation av laget & skolan till ett pris av 2500kr.

Vinnarna av onlinekvalen
De två lagen som vinner respektive kval får nästan allt betalt för komma till Högskolan i Halmstad e-sportdag.
- Resebidrag 2500kr (mot kvitton)
- 1 middag till hela laget (värde 450kr)
- 2 hotellnätter på närliggande hotell
- Hotellfrukost
- Inträde till Gymnasieligan & Högskolan i Halmstads e-sportdag
- 5st Gymnasieligan t-shirts

Vinnare av finalen
På Högskolan i Halmstads e-sportdag kommer vi utse bästa skolan i Sverige!

1:a pris
- Ära & berömmelse
- 10 000 SEK till skolan i form av en "skolpeng" (öronmärkta till skolans fortsatta e-sport satsningar)
- 10 000 SEK till laget!
- 100 000 Publiclir Dollar
- 5st Publiclir Powerbank (10 000 mAh) 
- Pokal & Medaljer

2:a pris
- 5 000 SEK till laget
- 10 000 Publiclir Dollar
- Medalj & Diplom
- 5st Publiclir Powerbank (10 000 mAh)

Finalspel på Högskolan i Halmstad
Torsdagen den 3e Oktober klockan 14:00 börjar finalerna och pågår hela dagen, samt semifinal och final på Fredagen den 4e Oktober när själva e-sport eventet sker.

Finalspel på scen
Klart att en final ska spelas på en riktig scen. Till finalen finns tävlingsdatorer till lagen som kämpar om första platsen. Finalen kommer att streamas och castas live på Twitch så att alla släktingar, vänner och klasskompisar som inte är på plats kan följa matchen. 

Skollyftet
Gymnasieligan vill vara med och bygga en bättre miljö på skolorna för e-sportare. Vi vill lyfta fram och hylla de skolor vars elever är med och tävlingar i Gymnasieligan. Vi vill stötta initiativ på skolorna där skollagen i e-sport kan ta en naturlig plats precis som lag i fotboll, innebandy eller vilken annan idrott som helst.

X-Gamer Energy officiella gamingdrycken i Gymnasieligan
Tillsammans med vår sponsor X-Gamer Energy erbjuder vi samtliga medlemmar en helgalen rabatt på hela 50% vid köp av ett starterkit med 10 olika smaker, begränsat antal, så skynda klicka hem ditt kit för under 100 SEK här.
Zowie officiell e-sports monitor partner
Till höstterminens upplaga har Zowie valt att stötta Gymnasieligan och vi kommer därmed utrusta samtliga turneringsdatorer med den senaste generationen 240hz skärmar. 

Gymnasieligan på Högskolan i Halmstad
”Det är väldigt roligt för Högskolan i Halmstad att dela eventet ”e-sporten möter Akademien” den 4 okt med Gymnasieligan. Här får ligans finalister en unik chans att i samtal, föredrag och tävlingssammanhang träffa lärare och forskare på Högskolan. Speciellt tror vi att eventet kommer bli en brobyggare mellan e-sporten i stort och högre utbildning & forskning” säger Hans Löfgren, Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap, Högskolan i Halmstad

Vi knyter ihop e-sportgymnasierna med Högskolan i Halmstad och låter er ta del av deras planer när e-sporten möter akademin. Det kommer bli en hel del aktiviteter under eventet, så som föreläsningar och andra tävlingar!

Mer information om Gymnasieligan hittas på www.gymnasieligan.se. Mer information om förra upplagan som LBS vann hittar ni här.

Instruktioner:
- Alla anmälda lag kommer att verifieras och godkännas från 30 minuter innan cupstart och framåt på vår Discord (Publiclirs) i #Gymnasieligan. https://discord.gg/TUbAwe6
- De lag som inte veriferat sitt deltagande 5 minuter innan cupstart kan komma att nekas deltagande.
- Använd ditt lagnamn som användarnamn på Discord i kanalen så blir det enklare att verifiera ditt deltagande samt för cupadmin att få tag på dig vid behov.
- För att delta i en cup krävs det att ni skapar ett lag.
- Alla spelare måste skriva in sitt SteamID på sin profil under "inställningar". (viktigt att ni fyller i SteamID på rätt sätt)
- Cupreglerna hittar du på information om cupen.
- Ni kan anmäla två standins när ni ansöker till cupen ifall det skulle behövas.
- Admins ord är lag
- In-eye demo är obligatoriskt. Måste spelas in via den inbyggda inspelningsfunktionen genom att skriva in record i consolen inne i CS:GO (.dem). Finns inget in-eye demo diskvalificeras laget. ALLA matcher måste recordas.