Publiclir

Skol-SM i e-sport - Anmälan öppen!

Nu lanserar E-sportförbundet SESF Skol-SM i E-sport som vi arrangerar denna terminen istället för Gymnasieligan HT20. Upplägget kommer vara snarlikt som tidigare upplagor av Gymnasieligan (där LBS Göteborg korades som vinnarna av VT20) förutom att samtliga spelare måste gå gymnasiet och på samma skola, flera lag från samma skola kan anmälas men spelare får ej hoppa mellan lag. Spelen som Skol-SM kommer arrangeras i är CS:GO, League of Legends & Rocket League. Totalt kommer åtta kval att spelas där fyra kval sker i CS:GO, två i League of Legends och två i Rocket League. Den totala prispotten ligger på 35 000 SEK,  där 20 000 SEK går till CS:GO, 10 000 SEK till League of Legends och 5 000 SEK till Rocket League.

Årets SM sker online
I år sker Skol-SM online på grund av osäkerheten kring Covid-19 men målet är att finalerna ska ske på ett fysiskt evenemang kommande år! Alla finaler kommer att streamas live med casters och en guidande värd.

Vi kommer kontinuerligt tillsammans med E-sportförbundet SESF att släppa mer information och partners längs resans gång, även andra eventuella ändringar kan komma att ske.

Skol-SM i Counter-Strike: Global Offensive
I CS:GO kommer det arrangeras fyra stycken kval, där top två från varje kval går vidare till huvudturneringen som kommer bestå av Sveriges åtta bästa skollag i CS:GO. Samtliga matcher i kvalen spelas BO1 förutom finalen som spelas BO3. Det är redan nu möjligt att anmäla ert skollag till samtliga fyra kvalen, skulle det senare visa sig att ni inte kan checkar ni bara inte in ert lag innan turneringsstart så tas det bort. Utvalda matcher från kvalen kommer att sändas med kommentatorer på www.twitch.tv/PubliclirTV

Skol-SM CS:GO Kval #1 arrangeras av Gymnasieligan (Torsdag 5/11 19:00) - Anmäl ditt lag här
Skol-SM CS:GO Kval #2 arrangeras av Gymnasieligan (Söndag 8/11 16:00) - Anmäl ditt lag här
Skol-SM CS:GO Kval #3 arrangeras av Gymnasieligan (Torsdag 12/11 19:00) - Anmäl ditt lag här
Skol-SM CS:GO Kval #4 arrangeras av Gymnasieligan (Söndag 15/11 16:00) - Anmäl ditt lag här

Finalturneringen Counter-Strike: Global Offensive
Finalturneringen kommer spelas Lördag 28 November 14:00-23:00 & Söndag 15:00-21:00. Finalturneringen kommer bestå av två grupper med fyra lag i varje, seedade efter resultat i kvalen. Formatet som kommer spelas är GSL vilket innebär att alla utslagsmatcher spelas BO3 och övriga BO1. Exakta grupper och spelscheman släpps efter sista kvalet är spelat. Finalen kommer sändas på www.twitch.tv/PubliclirTV

Prisfördelning CS:GO
1a pris
- 15 000 SEK till laget
- Pokal
- Diplom
- Medaljer
- 5x Publiclir Powerbanks (10000mAh)

2a pris
- 5 000 SEK till laget
- Diplom
- Medaljer
- 5x Publiclir Powerbanks (10000mAh)

Skol-SM i League of Legends
I LoL kommer det arrangeras två stycken kval, där top två från vardera kval går vidare till huvudturneringen som kommer bestå av Sveriges fyra bästa skollag i LoL. Samtliga matcher i kvalen kommer spelas BO1 förutom finalen som spelas BO3. Det är redan nu möjligt att anmäla ert skollag till båda kvalen, skulle det senare visa sig att ni inte kan checkar ni bara inte in ert lag innan turneringsstart så tas det bort. Utvalda matcher från kvalen kommer att sändas med kommentatorer på www.twitch.tv/PubliclirTV

Skol-SM LoL Kval #1 arrangeras av Gymnasieligan (Söndag 8/11 16:00) - Anmäl ditt lag här
Skol-SM LoL Kval #2 arrangeras av Gymnasieligan (Söndag 15/11 16:00) - Anmäl ditt lag här

Finalturneringen League of Legends
Finalturneringen kommer spelas Torsdag 26 November 17:30-23:00 och Fredag 27 November 18:00-23:30. Finalturneringen kommer bestå av en grupp med samtliga fyra lag i, där alla möter alla. Top två går vidare till final, vid lika avgörs individuella mötet vilket lag som går vidare. Exakta grupper och spelscheman släpps efter sista kvalet är spelat. Finalen kommer sändas på www.twitch.tv/PubliclirTV

Prisfördelning LoL
1a pris
- 10 000 SEK till laget
- Pokal
- Diplom
- Medaljer
- 5x Publiclir Powerbanks (10000mAh)

2a pris
- Diplom
- Medaljer
- 5x Publiclir Powerbanks (10000mAh)

Skol-SM i Rocket League
I RL kommer det arrangeras två stycken kval, där top fyra från vardera kval går vidare till huvudturneringen som kommer bestå av Sveriges åtta bästa skollag i RL. Samtliga matcher i kvalen kommer spelas BO5 förutom finalen som spelas BO7. Det är redan nu möjligt att anmäla ert skollag till båda kvalen, skulle det senare visa sig att ni inte kan checkar ni bara inte in ert lag innan turneringsstart så tas det bort. Utvalda matcher från kvalen kommer att sändas med kommentatorer på www.twitch.tv/PubliclirTV

Skol-SM RL Kval #1 arrangeras av Gymnasieligan (Söndag 15/11 18:00) - Anmäl ditt lag här
Skol-SM RL Kval #2 arrangeras av Gymnasieligan (Söndag 22/11 18:00) - Anmäl ditt lag här

Finalturneringen Rocket League
Finalturneringen kommer spelas Lördag 28 November 15:00-23:00. Finalturneringen kommer bestå av två grupper med fyra lag i varje, seedade efter resultat i kvalen. Formatet som kommer spelas är GSL vilket innebär att alla utslagsmatcher spelas BO7 och övriga BO5. Exakta grupper och spelscheman släpps efter sista kvalet är spelat. Finalen kommer sändas på www.twitch.tv/PubliclirTV

Prisfördelning RL
1a pris
- 5 000 SEK till laget
- Pokal
- Diplom
- Medaljer
- 5x Publiclir Powerbanks (10000mAh)

2a pris
- Diplom
- Medaljer
- 5x Publiclir Powerbanks (10000mAh)
                                                                            

Skollyftet
Gymnasieligan vill vara med och bygga en bättre miljö på skolorna för e-sportare. Vi vill lyfta fram och hylla de skolor vars elever är med och tävlar i Skol-SM & Gymnasieligan. Vi vill stötta initiativ på skolorna där skollagen i e-sport kan ta en naturlig plats precis som lag i fotboll, innebandy eller vilken annan idrott som helst.
Det är enkelt att vara med!
- Sätt ihop ett lag, laget skall heta något med skolan där samtliga i laget kommer ifrån (te.x "Polhem Gymnasium squad")
- Det är gratis att delta
- Alla i laget måste gå gymnasiet
- Alla spelare måste ha en spelarlicens från e-sportsförbundet SESF (har du ingen kan man skaffa en enkelt och gratis på https://licens.sesf.se/register)
- Hur du anmäler dig ser du på cupsidan & nedan
Anmälan till samtliga kval är nu öppna, för att anmäla ditt lag måste du först följa dessa steg
1. Logga in på publiclir.se, gå sedan till fliken högst upp till höger (där ditt användarnamn syns) och tryck ner drop-down menyn och där väljer du "skapa lag".
2. Välj ett lagnamn relaterat till skolan där minst 3 lagmedlemmar går på, efter att du valt ett lagnamn och godkänt villkoren för lagskapandet är ditt lag skapat och du kommer till din lagprofil.
3. Klicka på "Administrera lag" på din lagprofil och gå till fliken "medlemmar", där kan du bjuda in resterande lagmedlemmar genom att fylla i deras användaramn på Publiclir.
4. Resterande medlemmar kommer då få en notis om deras inbjudan via ringklockan högst upp till höger på sidan.
5. När laget består av 5 medlemmar kan laget ansöka till kvalen genom att gå under "Spela" -> "Turneringar" i huvudmenyn.
6. Laget måste tillhöra en skolförening som är medlem i SESF, mer information om det finns längst ner i nyheten.

Viktig information
- Upprop sker 30 minuter innan start där lagkaptenen får en notis via ringklockan där kaptenen validerar lagets medverkande.
- Samtliga lag måste heta något med skolans namn (te.x Polhem Gymnasium skulle kunna heta "PolhemGymnasium Squad")
- Alla typ av frågor och kommunikation mellan domare, lag och spelare sker via Publiclirs officiella Discord server. Klicka här för att ansluta till vår Discord, alternativt kopiera länken: https://discord.gg/gXeEErpNrA
- Laget som är listat först i spelschemat bokar en server under "boka" i huvudmenyn, servern måste använda EAC. För mer information om hur du administrerar en tävlingsserver klicka här.
- Samtliga spelare måste ha sitt SteamID ifyllt på sin profil. Guide för hur du hittar ditt SteamID och hur du fyller i det på korrekt sätt hittar du här. (SteamID måste alltid ha formatet STEAM_0:1: som start)

Anmäl er skolförening 
För att anmäla ditt lag till Skol-SM måste ni tillhöra en förening som är medlem i SESF. Föreningen måste vara kopplad till skolan ni går på.
De flesta skolor har redan befintliga skolföreningar. Kontakta en av dessa och fråga om ni kan representera skolan och föreningen i Skol-SM. De flesta skolor har en skolidrottsförening man kan fråga. Men det kan lika gärna vara en datorförening eller elevförening. Föreningen behöver sedan maila en ansökan till SESF om att ansluta sig. Detta är gratis.

För att en medlemsansökan ska gå så smidigt som möjligt önskar vi att en i föreningens styrelse skickar ett mail till info@sesf.se med föreningens stadgar och organisationsnummer (om sådant finns) eller ert senaste årsmötesprotokoll.

Om det saknas en skolförening så kan ni kontakta SESF på info@sesf.se så ska vi försöka hjälpa vi er att komma igång.
För att anmäla er till Skol-SM: Skicka ett mail till info@sesf.se där ni anger vilken/vilka turneringar ni vill delta i och namn och nickname på alla spelare i respektive lag.

För mer information om Skol-SM eller SESF, besök gärna www.skolsm.sesf.se

Observera att hemsidan fortfarande är under uppbyggnad och vissa buggar kan ske, om du hittar en bugg eller har förslag på förbättringar så maila gärna till daniel@publiclir.se. Besöker du oss via telefon kommer inte turneringarna synas, därav måste anmälan till turneringar ske via en dator.
Kommentarer
Du måste vara inloggad för att kommentera
Logga in
Laddar kommentarer..