Publiclir

CS:GO favorit inom betting på e-sport

E-sport är den snabbast växande sporten i världen. Både antalet utövare och åskådare ökar stadigt. Som vanligt när en sport blir populär dröjer det inte länge innan det börjas med vadslagning och betting runt sporten. Så är fallet med e-sport också. E-sport är dock inte en enda sport utan den är ett samlingsnamn för flera olika sporter. Bland de e-sporter som är populärast finns tv-spel som Dota 2, League of Legends och Smite. Dock ska vi här kolla närmare på Counter-Strike: Global Offensive, eller CS:GO som den ofta kallas. Ett populärt spel med många anhängare världen runt.

Kunskap är allt

Precis som inom all annan betting är kunskap kung. Den som vet mest om sporten den bettar på har också bäst chans att vinna. Jag tror det är få som skulle få för sig att till exempel satsa pengar på resultatet i friidrotts-VM om man inte kände till skillnaden mellan häcklöpning och längdhopp. Detsamma gäller så klart inom e-sport. För att kunna lägga ett bra bet inom e-sport behöver man känna till de olika sporterna noga. CS:GO är ett första person skjutar-spel, det betyder att handlingen utspelar sig i första person och du ser allt som händer ut en subjektiv synvinkel. Spelets mening är i korta drag att skjuta ner fienden. Spelarna är uppdelade i två lag, terrorister eller kontra-terrorister. Uppdraget brukar vara att desarmera en bomb eller frita gisslan. Det lag som lyckas oskadliggöra sina fiender vinner. Att sporten har blivit så populärkan bero på många saker men en bidragande orsak är att det finns tillgängligt gratis online vilket gör att det är enkelt att sätta igång. Här i Sverige har denna sport också fått mycket draghjälp av framgångarna hos lag som Ninjas in Pyjamas och Fnatic som har ett framgångsrikt CS:GO-lag med endast svenska spelare.

Spela själv

Det finns många aktörer på spelmarknaden som erbjuder CS:GO betting online. Till exempel kan man hos Unibet spela både på ligaspel som Svenska Elitserien och turneringar som DreamHack Masters Spring. CS:GO är en populär publiksport och det är inte så konstigt med tanke på det höga tempot och snabba vändningar som överraskar publiken. Det är även oklart in i det sista vilket lag som ska vinna. Även om ett lag har fått alla sina spelare utom en utslagna så kan det faktiskt hända att den spelaren lyckas skjuta ner hela resterande motståndarlaget och vinna. Detta är också viktigt att känna till för den som tänker ägna sig åt betting på CS:GO. För att riktigt sätta sig in i hur spelet funkar rekommenderas att själv testa på att spela lite. Kom igång enkelt genom att först titta på Youtube-filmer där andra spelar, det finns flera spelare som delar med sig av sina bästa tips på hur man lyckas i spelet.

Kunskap om lagen

CS:GO är en lagsport och det är viktigt att känna till. Även om lagen kan ha spelare av olika klass så är de aldrig starkare än sin svagaste spelare. För att skaffa dig kunskap är det viktigt att känna till de olika lagen och deras spelare. Kolla upp statistik från när lagen har mötts tidigare. Det är också viktigt att känna till de olika tävlingarna och vad de betyder för lagen. Det är ganska självklart att lagen är mer på tå och extra taggade om det är en stor turnering med en stor vinstsumma än om det rör sig om en vanlig match inom en liga. Precis som inom annan lagsport är det viktigt att känna till eventuella ändringar i laguppställningen som kan påverka, innan matchen. Som sagt, kunskap är nyckeln till att lyckas med betting inom CS:GO, precis som inom all sport.

Kommentarer
Du måste vara inloggad för att kommentera
Logga in
Laddar kommentarer..