Publiclir

Upplev nästa nivå av gaming med synkad belysning

Upplev nästa nivå av gaming med synkad belysningAlla gamers vet att utrustningen man använder nästan är lika viktig för helheten som vilket spel man spelar. Man behöver en skön gamingstol som man kan sitta i länge utan att få ont i ryggen eller bli svettig, ett headset med grymt ljud och skön passform och en hel del annat, som du antagligen redan har investerat i.

Men när du sitter där i ditt mörka rum på kvällen och spelar så kan det ibland kännas som att det är något som saknas. Du testar att tända taklampan. Nej, den sortens ljus var det verkligen inte. Precis som ditt spel är dynamiskt och förändras så behöver belysningen också vara det. Att ha en lampa som håller konstant samma färg och ljusstyrka är ungefär lika roligt som att ha spelmusik bestående av en enda ton. Men vad kan du göra för att fixa belysning som verkligen tar spelen du spelar till nästa nivå och får upplevelsen att bli mycket coolare?


Philips Hur smarta lampor- en gamechanger
Precis som våra mobiler, högtalare och allt möjligt annat är smarta så finns det numera även smart belysning och den bästa som finns tillgänglig just nu är Philips Hue. Tanken med dessa lampor är att de synkar ljuset till dina spel, men även till film och musik du lyssnar på. De synkar med skärmen och byter färg och styrka.

Effekten blir extra cool om du kopplar datorn till TVn för att få en större skärm. Att använda smart belysning med integrerad Led belysning när man spelar blir för datorspel vad biografen är för film- upplevelsen är helt utöver det vanliga!

I stället för att belysningen bara är ett nödvändigt ont som måste finnas i rummet för att du ska kunna ta en slurk cola eller akta så att du inte snubblar över katten, så blir den med Philips Hue ett komplement till ditt spel som gör att hela rummet liksom sugs med in i spelet. Fokus blir på spelet och allt annat är liksom oviktigt.


Så här gör du
För att Philips Hue ska kunna fungera så måste du använda deras app. Den måste vara igång på samma enhet som du spelar eller kollar på film på. Det här innebär att du behöver en dator med antingen macOS Sierra eller senare alternativt Windows 10.


Vill du kolla på film på TVn med samma coola ljuseffekter så måste du koppla datorn till TVn. Detta är inte särskilt svårt och går med de flesta moderna laptops eller PC. Kolla vilka uttag din dator och din TV har och skaffa en sladd att ha emellan, till exempel HDMI. Om du har en Mac kan du också använda AirPlay.


Både macOS och Windows kan automatiskt upptäcka en andra skärm när den blivit kopplad och bilden går till TVn automatiskt. Hue Sync-appen kan automatiskt hantera en extra skärm också, så det är inte direkt någon konfigurering att tala om.


Innan du installerar appen till din dator behöver du fixa en sorts underhållningscenter i Hue-appen för iOS eller Android.

När du öppnat appen, gå till Inställningar och skapa ett underhållningscenter och välj sedan rummen med ljus du vill använda. Du kan bara välja rum som har flerfärgade lampor i sig. Sedan kan du välja enskilda lampor om du behöver.


Nu är du nästan klar. Appen kommer visa dig en typisk hemmabio med en stor TV och en soffa. Dra ikonerna på skärmen för att matcha var lamporna finns hemma hos dig. Du kan testa placeringen och färgsynkningen tills du är nöjd. Sedan kan du gå över till datorappen.


Du hittar appen på Philips Hue-hemsidan och den är gratis. Som vi nämnde tidigare så behöver du ha en dator med macOS Sierra eller senare alternativt Windows 10. Appen fungerar likadant oavsett om du har Apple eller Microsoft.


Klicka dig igenom de vanliga installationsstegen (de vanliga inställningarna fungerar finfint) och när du väl är inne i själva appen så kan du antingen välja att ställa in dina lampor från grunden eller välja existerande inställningar. Appen kommer själv att upptäcka underhållningscentret du skapade tidigare, så välj det.


Sedan kommer du in på kontrollpanelen. Du kan dels välja vilken typ av media du ska spela, till exempel Spel eller Video och du kan även välja vilken grad du vill ha effekterna på. Du kan också välja att den ska använda sig av spelets ljud såväl som dess bild för att dessa ska synka perfekt.

Du hittar en utförlig video på hur du synkar belsyningen här.

Kommentarer
Du måste vara inloggad för att kommentera
Logga in
Laddar kommentarer..